Pleje

Mere om Azalea

ArtRhododendron
FamilieEricaceae
 

Azaleaen blomster overdådigt i en lang periode om foråret. Den findes i forskellige farver såsom hvid, gul, lyserød og lilla, hvilket gør den til en hårdfør og ønskværdig haveplante.

De fleste azaleaer er mere yndige og kompakte end rhododendroner og har tyndere og mere smalle blade, som får efterårsagtige farver, inden de falder af om vinteren, f.eks. snowdrift, som er 1,5 m høj og har hvide og gule blomster. Der findes også stedsegrønne dværg-azaleaer, som primært er opdrættet fra japanske arter såsom den mørkelyserøde Azuma-kagami, der er 1,2 m høj og den mørkerøde Hatsugiri, som kun er 60 cm høj.    

Sådan plantes Azalea
Azaleaen trives i en sur jord præcis som dens slægtning Rhododendronen. Hvis din jord er neutral bør du derfor tilsætte masser af humus eller bladjord i plantehullet og dække det regelmæssigt med organisk materiale.    

Azalea blomstrer bedst i læ og i delvis skygge. Vær forberedt på at vande ofte i tørre perioder.

Efter blomstring bør beskadigede grene skæres af, og såfremt det er nødvendigt kan planten formes igen.

Formering af Azalea
Man kan enten tage halvmodne stiklinger sidst på sommeren eller aflæggere midt på foråret eller sidst på sommeren, hvorved det tager op til 2 år for planterne at etablere et solidt rodsystem.