Derfor får du myrer i huset og så hurtigt kommer du af med dem

Du kender den første forårssol? Den, som for alvor fortæller dig, at sommeren ikke blot er en fjern drøm. Den lokker myrerne ud af deres vinterdvale dybt nede i deres fristfrie små rum i jorden. Og ved du hvad? De er sultne!

Fest i køkkenet
Hvis ikke myrerne finder mad i naturen, kan de invitere sig selv ind i dit køkken. Finder myrerne noget, som de kan lide, kan hele slægten endda blive budt på buffet. Og så er der gang i den! Men inden du går løs med myremidler i øst og vest, kan det være værd først at kigge lidt på, hvordan de komme ind i dit hjem.

Lær dine gæster at kende
Myrerne kan nemlig komme ind gennem sprækker i jorden, gennem luftventiler eller døre. Næsten ingen sprækker er for små til en sort havemyre, som er en af de almindeligste gæster. Forsøg at bevare roen og søg efter sport, som myrerne kan efterlade sig i deres desperate jagt på mad. Hold øje med deres stier og find ud af, hvor de samles. Når du lærer dem godt at kende, er du også bedre forberedt, når du går til modangreb. 

Effektive midler
En måde at håndtere myrer i huset på er spraye med myrespray, hvor myrerne opholder sig. Det kan endda anvendes direkte på dem eller som en beskyttelsesbarriere, hvor myrerne kommer ind. 
En anden populær variant er vores myrelokkedåser. De er hensigtsmæssige, hvis du er bange for, at små børn eller husdyr skal få giften i sig. Dåserne indeholder en sød sirup blandet med et effektivt myremiddel, som myrerne bliver lykkelige over at finde. De bliver så glade, at de tager det med tilbage til dronningen i boet. Og når hun dør – så dør hele boet!

Jungletelegrafen
Når du er godt i gang med at forgifte myrerne, kan man lige så godt få dem til at forstå, at de er uvelkomne for evigt. Den mest effektive metode til at forhindre dem i at vende tilbage i dit hus er en omhyggeligt rengøring. For det første skal du opbevare maden, så de ikke har adgang til så meget som en brødkrumme. Myrerne bliver også forvirrede, hvis du vasker med sæbe på deres stier. De efterlader sig nemlig et duftspor langs stien, som de andre myrer bruger, når de er på jagt efter mad. Hvis du fjerner ”jungletelegrafduften”, mister de duften af stien.