Krokus

Krokus blomstrer om vinteren og om foråret, undtagen visse sorter der blomster om efteråret. Få mere at vide om Krokus

Pleje

Mere om Krokus

Art: Crocus
Familie: Iridaceae


Krokus blomstrer om vinteren og om foråret, undtagen visse sorter der blomster om efteråret.

Kronbladene er normalt lige med en sølvgrå stribe i midten. De har som oftest 3 støvdragere.

Mange krokus bliver omkring 8-10 cm høje. De kan plantes i vilde områder eller i græsplanen, hvor de giver plænen et flot farvespil. 

Sådan plantes krokus

For at opnå det bedste resultat bør krokus plantes om efteråret, og det optimale tidspunkt er fra september til oktober. Krokus kan plantes i store grupper tæt på hinanden for at skabe en dramatisk og livlig effekt i haven.

For at være sikker på at blomsten åbner sig fuldt ud, bør krokus plantes et solrigt sted. På grund af dens hårdføre natur kan den overleve på udsatte steder og i næringsfattig jord. Plant krokus i veldrænet jord, der er rig på sand/grus i grupper af 5-6 og i 7-8 cm dybde.   

Formering af krokus

Krokus kan kaste frø og er derfor forholdsvis nem at formere. Fordi løgene er små kan de ligne græsstrå, så det gælder om ikke at forstyrre dem. Med tiden er det ligeledes muligt at dele løget, da hovedløget producerer små løg, der kan tages af og plantes i hvileperioden.   

Efter blomstringen lader man bladene visne, og løgene efterlades i jorden, så de kan kaste frø. Når du klipper græsplænen om foråret, så tænk på at give dem en chance for at vokse og forny løgene.