
Myrer er charmerende i naturen, men at have dem på køkkenbordet, i badeværelset eller på terrassen gør ingen mennesker glade. Her fortæller vi om nogle enkle og effektive måder at komme af med myreproblemet på, indendørs og undendørs. | ||
Myrskolen - Danmarks mest almindelige myrer

Røde myrer (Formica rufa) kaldes også røde skovmyrer. Den er ca. 5-12 mm lang med en rød farve midt på kroppen og ellers sort. Den røde myre har ingen brod, men til gengæld har den kraftige kæber, og hvis den føler sig truet, kan den bide og sprøjte myresyre i såret med bagkroppen. Myresyren svider, men er normalt ikke farlig for mennesker.
De røde myrer lever i tuer, som kan blive op til to meter høje og indeholde fra 100.000 til en million myrer. Ofte kan samfundene består af flere nærliggende tuer med flere dronninger.
At have røde myrer på grunden kan opleves som ubehageligt. Ikke mindst når man tænker på det store antal myrer, det handler om, og at der med tiden kan opstå flere tuer.

Sorte havemyrer (Lasius niger), også kaldet engmyre eller havemyre, er en af de mest almindelige myrer i Danmark. Den er helt sort og ca. 2-15 mm lang. Boet findes ofte under stenplader, rundt om fundamenter i bede og lignende.
De sorte myrer forladerkolonien og går på jagt efter mad, hvilket kan give problemer, hvis de finder mad inde i huset eller på terrasser. De skaber et duftspor hele vejen tillbage til samfundet, og så varer det ikke længe, før det kommer hundrevis af myrer tilbage.
Hvis de sorte myrer finder mad i huset, lokker de hurtigt flere myrer ind og skaber en fornemmelse af, at huset er invaderet af myrer. Den bedste måde at forebygge problemet på er at holde det rent og undgå gamle pletter med sukker eller lade søde ting eller mad stå fremme før længe.

Faraomyren (Monomorium pharaonis) er gullig med en mørk bagkrop og ca. 2-5 mm lang. Den stammer fra troperne og trives bedst ved en temperatur på omkring 27-30 grader, og i Danmark er den helt afhængig af indendørsklimaet for at overleve.
Faraomyren er altædende og elsker søde ting og proteinringe levnedsmiler som råt eller tilberedt kød. Den trives, hvor der findes levnedsmidler og i hjemmets køkken. Da faraomyren er så lille, kommer den nemt ind i bygninger. Den bygger små boer og er derfor svær at lokalisere og besværlige at bekæmpe.
Är Kvit farligt?Kvit er et bekæmpelsemiddel med aktive ingredienser, som dræber myrerne, enten ved kontakt eller langtidsvirkende. Det skal derfor håndteres med forsigtighed. Kvit produkter må ikke anvendes på græsplæner, vækster eller afgrøder. Hvis du har myrer i haven, så anvend sukkergranulatet Kvit Flex og Kvit mod myrer til udvanding på gange eller terrassen, så tager myrerne maddingen med til boet. | |
Spørgsmål om Kvit :
| |
Hvor er dit myreproblem? |

Kvit indendørs
Har du fået uvelkomne insekter inde i huset? Så klik her og læs mere om, hvordan du får dem væk!


Kvit udendørs
Det er aldrig sjovt med uvelkomne gæster. Klik her og læs mere om insekter udendørs, og hvad du kan gøre for at komme af med dem!
