Problemer med myrer?

til indendørs brugtil udendørs brug

 

                                                                                  
                                                                                                                                                                                                                            

Myrer er charmerende i naturen, men at have dem på køkkenbordet, i badeværelset eller på terrassen gør ingen mennesker glade. Her fortæller vi om nogle enkle og effektive måder at komme af med myreproblemet på, indendørs og undendørs.

 
 

 

                                     Myrskolen - Danmarks mest almindelige myrer

Rödmyra Myrr
               


Røde myrer (Formica rufa) kaldes også  røde skovmyrer. Den er ca. 5-12 mm lang med en rød farve midt på kroppen og ellers sort. Den røde myre har ingen brod, men til gengæld har den kraftige kæber, og hvis den føler sig truet, kan den bide og sprøjte myresyre i såret med bagkroppen. Myresyren svider, men er normalt ikke farlig for mennesker.

De røde myrer lever i tuer, som kan blive op til to meter høje og indeholde fra 100.000 til en million myrer. Ofte kan samfundene består af flere nærliggende tuer med flere dronninger.

At have røde myrer på grunden kan opleves som ubehageligt. Ikke mindst når man tænker på det store antal myrer, det handler om, og at der med tiden kan opstå flere tuer.        

 

 

Svartmyra Myrr
          


Sorte havemyrer (Lasius niger), også kaldet engmyre eller havemyre, er en af de mest almindelige myrer i Danmark. Den er helt sort og ca. 2-15 mm lang. Boet findes ofte under stenplader, rundt om fundamenter i bede og lignende.

De sorte myrer forladerkolonien og går på jagt efter mad, hvilket kan give problemer, hvis de finder mad inde i huset eller på terrasser. De skaber et duftspor hele vejen tillbage til samfundet, og så varer det ikke længe, før det kommer hundrevis af myrer tilbage.
        

Hvis de sorte myrer finder mad i huset, lokker de hurtigt flere myrer ind og skaber en fornemmelse af, at huset er invaderet af myrer. Den bedste måde at forebygge problemet på er at holde det rent og undgå gamle pletter med sukker eller lade søde ting eller mad stå fremme før længe.

 


 

Faraomyra Myrr
         


Faraomyren (Monomorium pharaonis) er gullig med en mørk bagkrop og ca. 2-5 mm lang. Den stammer fra troperne og trives bedst ved en temperatur på omkring 27-30 grader, og i Danmark er den helt afhængig af indendørsklimaet for at overleve.

Faraomyren er altædende og elsker søde ting og proteinringe levnedsmiler som råt eller tilberedt kød. Den trives, hvor der findes levnedsmidler og i hjemmets køkken. Da faraomyren er så lille, kommer den nemt ind i bygninger. Den bygger små boer og er derfor svær at lokalisere og besværlige at bekæmpe
.

 

 

 

 

 

 Myrr Äpple Myrr Droppe Myrr Vind Myrr Kruka 
 

Myrer tiltrækkes af søde ting, så prøv at undgå at have frugt eller søde sager fremme, hvis myrerne er kommet ind i huset på jagt efter mad.

 

 

 

Myrer drages mod vand, så vær omhyggelig med at tørre vasken, håndvasken eller badeværelset af.


 

 

 

Myrer efterlader sig et duftspor, når de søger efter mad, så andre myrer kan følge efter.
Vær derfor omhyggelig med at tørre gulvet af, når du har set myrerne, med vand og et almindeligt rengøringsmiddel. 

 

Vær ekstra omhyggelig med ikke at efterlade madrester eller andet, som lokke myrer til sig, fremme – går regelmæssigt ud med affaldet.

 


 

 

 

 

 

Är Kvit farligt?

Kvit er et bekæmpelsemiddel med aktive ingredienser, som dræber myrerne, enten ved kontakt eller langtidsvirkende. Det skal derfor håndteres med forsigtighed.
Følg altid brugsanvisningen på pakken og opbevar altid myremiddel uden for børns og husdyrs rækkevidde. Må ikke opbevares sammen med mad eller foder. Hvis dit børn har fået myremiddel i sig, så ring til Giftlinjen, 82 12 12 12.


Katte er meget følsommeover for indholdsstoffet deltamethrin, og katteejere bør derfor anvende Kvit D insektpudder, Kvit D mod myrer til udvanding og Kvit D mod myrer med ekstra stor forsigtighed.

Kvit produkter må ikke anvendes på græsplæner, vækster eller afgrøder. Hvis du har myrer i haven, så anvend sukkergranulatet Kvit Flex og Kvit mod myrer til udvanding på gange eller terrassen, så tager myrerne maddingen med til boet.

  
 

Spørgsmål om Kvit :

  • Ved akut forgiftning, ring til Giftlinjen, 82 12 12 12
  • Ved generelle spørgsmål om myremidlers giftighed, ring til Giftlinjen, 82 12 12 12
  • Ved generelle spørgsmål, ring til SBM Life Science mandag-fredag 8-16 på telefon 040-41 81 80 eller kontakt os via mail på denmark.info@sbm-company.com


 
 
 

Hvor er dit myreproblem?

Kvit indendørs

Har du fået uvelkomne insekter inde i huset? Så klik her og læs mere om, hvordan du får dem væk!
 

Kvit udendørs

Det er aldrig sjovt med uvelkomne gæster. Klik her og læs mere om insekter udendørs, og hvad du kan gøre for at komme af med dem!