Reparation af græsplanen

Er der kommet skaldede pletter i din græsplæne, som ikke vokser igen af sig selv, kan du hjælpe dem på vej ved at strø nye græsfrø. At reparere græsplænen kan du egentlig gøre når som helst, men det er sikrere at gøre, når jorden er blevet lidt varmere, ca. 8-10 grader. Så gror græsset meget hurtigere.
  1. Det første, du skal tænke på, er at jorden ikke må være for hårdt pakket, for så har græsset svært ved at slå rødder. Hvis det kun er små områder, er det nemt at løsne med en almindelig hakke. Men hvis jorden er meget hårdt pakket, kan det være nemmere med en fræser.
  2. Sørg for, at der ikke ligger store sten i jorden, og jævn ujævnheder ud. Der kan være brug for mere jord til at planere det jævnt. 
  3. Pak den nye jorden lidt med bagsiden af en rive, eller gå med små skridt over den blivende græsyderside.
  4. Vand det godt igennem, hvor du skal så.
  5. Brug græsfrø af god kvalitet og se gerne på datomærkningen. De fleste græsfrø kan holde sig i et år – men jo friskere, de er, desto bedre.
  6. Så er det på tide at så. Følg doseringsmængden på pakken og forsøg at sprede græsfrøene så jævnt som muligt. Arbejd forsigtigt frøene ned med en rive, så de får bedre fat i jorden.
  7. Hvis du har lerjord, kan det være godt at blande lidt sand i jorden, for så trives græsset bedst. Sand har en dræneffekt, men sørger også for, at frøene ikke spules bort eller klumpes sammen af regn.
  8. Vand regelmæssigt, og lad ikke jorden udtørre. Under vanding er det godt at tænke på ikke at bruge for stort et vandtryk på vandslangen – så kan græsfrøene blive spulet bort.. Efter 1-2 måneder er græsset begyndt at etablere sig, og det kan så tåle lidt tørke. På det tidspunkt er det endda muligt at gå på græsset.
  9. Når græsset er vokset til 5-7 cm længde, er det på tide at klippe græsset for første gang. Sørg for ikke at klippe mere end en tredjedel af græssets længde af ad gangen, så er der mindre risiko for, at græsset tørrer ud.
  10. Gødsk første gang efter cirka 6 uger. Vores plænegødning indeholder en velafbalanceret blanding, som giver græsplænen, hvad den behøver for at vokse sig tæt, stærk og frodigt grøn.