Sådan bliver du fri for plagsomme myrer

En myre eller ti i haven er ingen krise, men når tuerne kommer, og de små kryb invaderer plænen, bedene og terrassen, er det på tide at smøge ærmerne op.

Kan være aggressive

Der findes over 50 typer myrer i Danmark, og selv om de er en vigtig del af naturens kredsløb, så er det ikke så sjovt, når skovmyrerne indtager familiens hyggeplads. Specielt de røde skovmyrer er en plage, fordi de har en aggressiv adfærd, hvor de bider eller sprøjter myresyre, hvis de føler sig forstyrret. En anden ting, der skal tænkes på, er, at jo flere myrer, du har i haven, desto flere af dem kan invitere sig selv ind i dit hus.

Gør forarbejdet
Først bør du kortlægge myrernes bevægelser i haven, så du kun lægger insektmiddel ud, hvor det er mest hensigtsmæssigt. Finder du myrestierne og deres tuer, sidder du med trumfkortet på hånden. Et udvandingsmiddel som for eksempel Baythion D mod myrer kan du hælde lige på overfladen. Området og boet skal være godt gennemvædet med udvandingsmidlet, så det trænger langt ned i myregangene. Fordelen ved et udvandingsmiddel kontra et strøpulver er, at det ikke støver.

1-0 til dig
En anden måde at bekæmpe myrer på, er at lægge madding ud, som de tager med tilbage til dronningen. Det har langtidseffekt og sørger for, at hele boet dør. Granuleret madding er et eksempel denne type insektmiddel og består af en sukkermadding, som frister myrerne til at frådse i godbidderne. Hvis du har kortlagt, hvor myrerne bevæger sig, skal du bare strø midlet på myrernes stier og indgange, eventuelt på terrassen, langs havegange og langs soklen.