Sådan får du succes med dine tomatplanter

Tomater er en af de nemmeste og mest taknemmelige grøntsager, du kan dyrke. Det vil sige, at de er nemme at dyrke, hvis du gør det korrekt.

Først og fremmest skal du vælge sorter, som er egnede til dyrkning der, hvor du bor. Det kan du søge viden om på planteskoler eller i diverse havecentre. Køb tomatplanter til udplantning og plant dem i velforberedt jord og et solrigt sted. Tomater har dybe rødder, så grav ned til mindst 60 cm dybde og tilsæt kompost. 

Efter du har plantet tomatplanten, skal den vandes godt, og den må ikke udtørre. Ca. 6 uger efter plantning bør du tilsætte gødning, der er rig på kvælstof. Derefter gødes planten sparsomt, da for meget gødning vil resultere i, at bladene vokser mere end tomaterne.

Planterne skal bindes op, mens de vokser. Der findes forskellige måder at gøre det på, og du kan søge information på planteskoler eller i havecentre. Der skal tilsættes masser af organisk materiale og vigtigst af alt; lad ikke planterne udtørre. Du bør også holde øje med insektangreb, og beskytte planterne mod det.