Tips til ukrudtsbekæmpelse

Gode råd til hvordan du opnår det bedste resultat med ukrudtsmidler.
  1. Ukrudtsmidler er mest effektive, når ukrudtet gror, hvilket for det meste er mellem marts og september. På dette tidspunkt har ukrudtet et større overfladeareal, som kan absorbere ukrudtsmidlet. Det er ikke hensigtsmæssigt at anvende ukrudtsmidler i meget tørre perioder eller i perioder, hvor ukrudtet ikke vokser. I de tørre perioder kan du vande området en dag eller to før, du anvender ukrudtsmidlet.
  2. Brug ukrudtsmidler på dage hvor det er vindstille, så du undgår at sprøjte på planter, du ønsker at beholde. Når du sprøjter tæt på en plante, som du gerne vil beholde, kan du dække den med et stykke pap for at beskytte den. Du kan også skære bunden og toppen af en sodavandsflaske for at forme en cylinder over ukrudtet og sprøjte ned i disse.
  3. Hvis du ønsker at plante på et sprøjtet område, kan du anvende et biologisk nedbrydeligt ukrudtsmiddel. Dette kan også bruges til at rense en køkkenhave, inden man planter eller sår.
  4. Knus stilkene på padderokkerne før, du sprøjter. Det nedbryder den vokslignende overflade og ukrudtsmidlet kan nemmere trænge ind.
  5. Hvis klatrende ukrudt har snoet sig rundt om andre planter i din have, kan du forsigtigt dreje dem fri (pas på ikke at beskadige dem), og når ukrudtet derefter ligger i en bunke på jorden, kan du sprøjte med et ukrudtsmiddel.
  6. Børn og husdyr behøver ikke at blive forment adgang fra de behandlede områder, når ukrudtsmidlet er tørret. Alle Bayers ukrudtsmidler er godkendte og kan anvendes i private haver.
  7. Hvis du har planteædende husdyr som f.eks. marsvin, kaniner eller skildpadder bør du holde dem væk, indtil ukrudtet er dødt. Det skyldes, at nogle ukrudtsmidler kan gøre, at ukrudt der smager dårligt bliver velsmagende og omvendt.
  8. Sørg for at du anvender det rigtige produkt og i de rette mængder. De produkter der er ”klar-til-brug” er nemme at anvende, fordi du ikke behøver at måle af og blande dem. Vælg en 1-liters flaske til mindre områder eller noget bestemt ukrudt. Til større områder er det en god idé at bruge koncentrat, som er en ren, nem og billig løsning, hvor du anvender en vandkande eller en spray.
  9. Ukrudt i græsplænen bekæmpes bedst ved at der tilsættes et ukrudtsmiddel til plæner, når jorden er fugtig. Dette bør gøres i løbet af foråret og først på sommeren, hvor græsset og ukrudtet stadig gror. Det mest vanskelige ukrudt i plænen har små blade, så den bedste metode til at bekæmpe det er at anvende så fin en spray som muligt. Undlad at klippe plænen et par dage før og efter behandlingen, for at ukrudtsmidlet bedre kan trænge ind.
  10. En undersøgelse foretaget blandt osteopater og haveejere viser, at ukrudt der fjernes med hånden giver rygproblemer. Mere end én ud af tre haveejere svarede, at de havde haft ondt i ryggen efter at have fjernet ukrudt. Osteopaternes råd er, at man går ned i knæ og at man anvender et ukrudtsmiddel.